tel. +385 (0)52 816 122

Pon-Pet: 08.00-16.00 — Sub: 08:00 - 13:00

Hotels and holiday apartments Neum

Neum
Neum je tipična jadranska općina, smještena između makarske i dubrovačke rivijere. Zajedno s područjem u unutrašnjosti prostire se na oko 220 kvadratnih kilometara i ima više od 5000 stanovnika.
Od gospodarskih djelatnosti najzastupljenije su trgovina i turizam. Zahvaljujući kompletno izgrađenoj infrastrukturi, turizam svake godine sve više dobiva na značaju.
U ovom trenutku, Neum može primiti više od 5.500 turista. Njima su na raspolaganju smještajni kapaciteti u nekoliko neumskih hotela, motela i brojnim privatnim apartmanima. Zahvaljujući, prije svega čistom moru I prekrasnim plažama, ali i sportskim kapacitetima, te raznim kulturnim događanjima, od kojih svakako valja izdvojiti Neum Etno-fest koji se održava svake godine, gosti se ovdje zbilja mogu odmoriti od svojih svakodnevnih obveza.
U blizini Neuma nalaze se i svjetski poznata turistička odredišta kao npr. Dubrovnik, Međugorje, Mostar (svi u krugu od 80 km), ali i vrlo atraktivne, iako malo manje poznate destinacije, kao Park prirode Hutovo Blato (najveće stanište ptica u ovom dijelu Europe, sastavljeno od šest jezera), pećina Vjetrenica, koja se prvi put spominje prije više od 2000 godina, srednjevjekovna nekropola Radimlja s prekrasnim kamenim stećcima na kojima se još nalaze sačuvani različiti ornamenti i natpisi, srednjevjekovni grad Počitelj koji je nakon zauzeća u IV stoljeću od turske vojske poprimio i znatna orijentalna obilježja, itd.

Photo album

  • Neum 1
  • Neum 2
  • Neum 3